Slik pusser vi opp!

Sommer er ikke bare ferie…nå pusser vi opp stua og kjøkkenet! Døra skal pusses ned og bli hvit 🙂

Alexander og Christian legger ny parkett på stua! Eik!!

Anniken koser seg med Oscar! Deilig med sommer og sol 🙂

Titt hei 🙂 tøffeste katta i gata!! 🙂

Marianne Aulie, sommergave og Vebjørn Sand!!

I dag fikk jeg en hyggelig gave som en forsmak på dagen min som nærmer seg! Har fantastiske unger og i dag kom de hjem fra byen med dette til meg 🙂 Jeg ble kjempegla!!

Marianne Aulie er en "hyggelig" jente tror jeg. Vakre ord fra en vakker dame! Hun kan PR og tør!! Det liker jeg 🙂

Kort som varmer selv om solen steker ute 🙂

Marianne Aulie, Amanda, Kristine og Bettina 🙂

Vebjørn Sand og Amanda! ….. kjekk fyr!! Enig?

Jeg elsker min nye Nokia E72

Regnværet i nord har gjort meg litt kunstnerisk kreativ på min nye Nokia E72. Leker med farger og ikke minst med de nye innstillingene. Jeg er ingen kløpper med nye mobiler, men dette var morro 🙂

Får lyst til å male nå… kanskje min nye hobby?

Eplesalaten alle liker!

Jeg lager alltid eplesalat til grillmaten da ungene elsker den! Søtt og salt er alltid godt sammen!

Jeg blander et beger lettrømme med en pose lettmajones. Rører i 3-4 ss. sukker, alt ettersom. Skreller 4 store epler og skjærer dem i terninger og har dem i blandingen! Dette er nok til 6 personer!

Smaker forfriskende til all grillmat. Fikk oppskriften av venninnen min Karin for en del år tilbake og har laget den siden da alle liker den 🙂

Grillfest og redningsaksjon!

Min eldste datter Anniken er grillsjef i dag! Det er hun som skal ha baby i desember og som gjør meg til bestemor! For en lykke 🙂

Christian til venstre i rosa t-skjorte, Anniken, Amanda, Bettina, Ine og Andreas 🙂 Det er så koselig å samle ungene med kjærester. I dag manglet Alexander og Kristine, men litt vanskelig når han er ute i Nordsjøen!

Katten Oscar rømte opp i den høyeste furua da han ble angrepet av 3 fugler som ertet han. Christian måtte komme han til unnsetning, men var et vanskelig tilfelle da han stadig klatret høyere opp i toppen 🙂 Dere ser det sorte fjeset på katten innimellom alt det grønne!

Mosjøens tøffeste katt!

Da har jeg endelig kommet hjem til Mosjøen! Deilig varmt på verandaen og her er jeg med katten Oscar!

Slank lekker liten sak…kaller han bare pinnedyret 🙂 Morsomt å se hvor grasiøs og hurtig han er ute på jakt etter innsekter og småkryp han ser i busker og kratt!!

En avstikker for Henning?

Vi begynte å revurdere reiseruta Henning og jeg da dette skiltet dukket opp like før Steinkjer!

Henning har kjøpt seg kajakk for å padle i Lofoten…han surret den godt til takstativet med tau, men måtte sjekkes med jevne mellomrom om at den satt festet forsvarlig. Vind og fart tar på og vi måtte stramme til noen ganger underveis!

Vi stoppet på Majavatn hvor søsteren min og mannen hadde campet. De er ivrige padlere og har brukt ferien sin i naturen i sommer. Hun gleder seg stort til å komme til Risvær i juli for å ta mange bilder av meg når jeg sjøsetter kajakken min for første gang, uten å ha fått tid til padlegrunnkurset som jeg planla å ta før ferien! Vel….det kan ende med en katastrofe så jeg har egentlig tenkt å utsette det hele en stund.  Er det et padlekurs i Kabelvåg i juli vurderer jeg tid til å booke meg på det!

Moskussafari på Dovrefjell?

Stoppet på Kongsvold Fjellstue, en naturperle av en restaurant midt på Dovrefjell. Vi kikket inn i de gamle husene som er godt bevart. Fantastisk vakkert. Vi får besøk fra Usa neste sommer og da blir kanskje moskussafari noe av det vi tar gjestene våre med på!

Nydelig område som er verdt en stopp!!

www.kongsvold.no  også viden kjent for sin åtte retters meny!

Appelsintreet har tatt inn på hotell :-)

Den lille "appelsinbabyen" min har fått Oslos kuleste "nanny 911". Det er ikke mange jeg stoler på som jeg føler kan passe treet mitt slik som Vibek. Hun har et ansvar med å berge de små søte appelsinene til jeg kommer hjem 3 august! Sikkert ikke mange som har lyst å passe det heller når de vet hvor mye jeg styrer på med det for at det skal trives 🙂 Treet var iallefall i toppform da jeg forlot Oslo fredag kveld…..resultatet gjenstår å se i august!!

Hi hi Vibeke…det skal druknes i bøtta en gang pr uke, vannes med lunket vann hver 3dje dag og snakkes med og fortelle små eventyr, til det sovner om kveldene 🙂 I tillegg skal det snus i vinduet om sola skinner, så det ikke grilles i bladene!! Vel…da er det ikke så mye du trenger tenke på. Vinduet kan også stå oppe da det elsker frisk luft! Ser deg snart igjen!!

Klem Sola i nord!!

Vinneren av napp av bryn 2!

Brynvinner nr.2 av napping og forming av bryn, fikk ryddet opp i brynene sine før jeg tok ferie i dag 🙂 Dette er førbildet!

Etter napp og form av bryn! Ryddige bryn har mye å si for et ansikt. I tillegg til å nappe, klippet jeg dem da stråene var litt lange!

Fornøyd brynvinner 🙂 Hun hadde nappet dem litt feil fra før, og fikk noen tips av meg for fremtiden!

Her har jeg markert med en blyant hvor langt hun bør la brynene sine vokse ut igjen! Dette er den klassiske feilen de fleste gjør når de napper brynene sine selv! Brynet skal gå i høyde med indre øyekrok! Napper du dem for mye ved begynnelsen, får du lang avstand mellom øynene! Det er ikke så lett å se dette selv.

God sommer 🙂 Nå stikker jeg nordover til Mosjøen og etter det, Lofoten!! Jeg blogger nok litt i ferien også om jeg får nettforbindelse i havgapet hvor vi har brygga vår, så følg med! Nord-norge er fantastisk. Håper bare været holder seg nå 🙂  Klem Sola i nord!!