Fikk denne oppskriften av en kollega på jobben, men fikk de først servert i sommer av datteren min Anniken. Spiste så mye av dem at jeg var mett i flere dager. Nydelige knekkebrød som for det første er sunne og ikke minst "nyttig" snacks for kroppen for de smaker faktisk godt!
3,5 dl samalt rug
3,5 dl havregryn
1,5 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl kli
1 dl valnøtter
1 ts salt
1 ts honning
7 dl vann
Bland tørt
Bland honning og vann, og bland alt
Trykk ut på 2 bakeplater
Tynt!
Jeg hadde bare vanlig bakepapir, men prøv pizza-bakepapir…
180 c ca 50 min, og 15 min m døra åpen etterpå.
Juster og add andre korn etc, og tryll ivei 🙂
PS! Smør deigen "tynt" utover. Da blir de sprø og deilige. Smart som mellommåltid!
11 kommentarer
nam:)
Jag fick smaka det nere i Kristiansand nu när vi var där under sommaren och det var otroligt gott! Så gott att jag själv ska baka det framöver nu 🙂 Rekomenderar det verkligen jag också! Mums!
Det skal prøves i kveld 🙂
Hørtes godt ut:)
det er helt syyykt godt 😀
spiser sånne hver dag, kjempe gode 🙂
På vanlig bakepapir har knekkebrødet en tendens til å sette seg fast, så jeg bruker å spraye papiret med formfett. Da går det veldig bra.
Et annet tips – jeg tar stekeplaten ut etter 10 min i ovnen og skjærer knekkebrødet i biter med en pizzaskjærer, fortsetter deretter stekingen som nevnt over.
trultesin:
Takk for flott tips 🙂
Så morsomt, jeg har også blogget om mine hjemmelagde knekkebrød i dag 😉 Var ikke helt samme oppskrift, men mye likt!
Hei har prøvd knekkebrøet. men er det noe jeg kan bruke istedenfor rugmel, Sliter litt med magen pga ruget. MEN SMAKEN VAR NYDELIG, så håper det er like godt med annen blanding. Mvh Kirsten
kirsten:
Hva med spelt?