Liker du Focacciabrød? Her er en oppskrift :-)

 

SUPERENKELT OG DEILIG FOCACCIABRØD!

 Ett stort focacciabrød

7 dl vann
1 pakke fersk gjær (kan sikkert også bruke tørrgjær…)
1 dl olivenolje
1,5 ss salt
2 ts sukker
14-15 dl hvetemel
6 soltørkede tomater (el mengde etter smak…)
15 sorte oliven (el mengde etter smak…)
1 ts timian (tørket)
2 ts oregano (tørket)
Havsalt

 

1. Bland alt det tørre sammen i en bolle og tilsett deretter olje og gjær utrørt i lunkent vann)

 2. Tøm oppi de hakkede soltørkede tomatene og hakket oliven…

 3. Sett til heving på lunt sted i ca 40 min el til deigen er blitt god og luftig!

 4. Legg bakepapir i en langpanneform og klem/dra deigen utover til en stor firkant.

 5. Etterhev i ca 20 min (eller til du ser den er blitt luftig igjen).

 6. Dypp fingrene i mel og dytt masse huller jevnt fordelt i deigen.

 7. Strø på havsalt (Maldon) etter smak og behag.

 8. Drypp også gjerne litt god olje jevnt fordelt over deigen… (dette kan du også gjøre etter at du har stekt den ferdig…)

 

Stek brødet på 200 grader, nederste rille i ca 20-30 minutter…

Avkjøl på rist og del brødet opp i store firkanter som du fyller med f.eks sprø god salat, tomatskiver, god skinke, rødløk, fersk mozarellaost og nytes sammen med en god kopp te sammen med din kjære….

 

Nam-Nam-Nam!

Brødbitene kan du godt fryse og de er like gode som nystekte når du tiner dem i varm stekepanne (under lokk) el i ovn….

 Hilsen lille-Syrran!

 

søsters brød

 

Fikk denne oppskriften av lillesøster i kveld. Denne er visst veien til en manns hjerte i følge henne :-)….eller var det mage hun sa?? 🙂 Fikk ikke tid å bake dette brødet i kveld, men i morgen skal jeg servere Henning det! Blir tv kos!! Gleder meg 🙂

 

Har dere noen deilig oppskrifter å dele med meg/oss her inne, så send over på [email protected] 

 

Klem Sol

 

 

12 kommentarer

Siste innlegg