Etter stort ønske fra leserne legger jeg ut Tina Thompson`s oppskrift på Arabisk karamellpudding.
“ARABISK KARAMELLPUDDING” 100 g mørkt brunt sukker
175 g hvetemel – Blandes i en bolle
1 1/2 ts bakepulver
1 1/4 helmelk
1 egg – Røres sammen
1 ts vaniljeextrakt
smelt 50 g usaltet smør
Bland sammen alt og hakk 200 g dadler som du rører i til slutt.
Legg det over i en bolle.
Strø 200 g mørkt brunsukker over så det blir flatt. Ca 25 g usaltet smør brytes opp i små biter og legges litt rundt omkring.
Til slutt heller du 5 dl kokende vann forsiktig over.
Så skal det inn i ovnen og stekes på 190 ‘C i 45 minutter.
|
Vær raus med fløten som tilbehør som her 🙂 NYDELIG!!
3 kommentarer
Takk for oppskriften! 🙂
Skal den spises varm eller avkjøles?
Reidun:
Den skal spises kald 🙂