Info om herpes simplex.. kjipt virus!!

I går våknet jeg opp til et smertefullt utbrudd herpes simplex på leppa mi 🙁  Ser ikke ille ut på bildet, men verker! Ved "tatovering av leppper"  er ikke slike herpesutbrudd sjeldne, men man må ta noen forhåndsregler etter behandlingen! Det er også mulig å forebygge et utbrudd i forkant, om man garantert har en mistanke om at dette vil oppstå etter en behandling! Det er en del som er fryktelig plaget av dette viruset …. mye er å få tak i nå (reseptfritt) som Vectavir og Antix på apoteket! Det lindrer godt… var så heldig å huske på å kjøpe antix da jeg vet at sol og vår er tiden for mitt faste utbrudd i løpet av et år! Smart å ha en tube liggende.
Er man ille plaget må man oppsøke lege! Det finnes både tabletter og salver som Valtrex og Zovirax (ikke sikker på at jeg stavet sistnevnte riktig) Dette er effektive og forebyggende medisiner!

Antix 5% er reseptfritt og smøres på munnsåret 5 ganger daglig! Har smurt et døgn og det hjelper godt! Før i tiden brukte man vadumekum, tannkrem, you name it! Kjerringråd var gode å ha og hjalp vel til…tørket iallefall ut 🙂
Her har dere en flott link fra Helsenett som informerer deg om det du trenger å vite om munnsår HERPES SIMPLEX

Har noen gode råd som hjelper mot/på munnsår, så tips meg!

5 kommentarer
    1. Tips fra meg og Ellipse Klinikken: Husk å be om forebyggende medisiner mot Herpes dersom du skal foreta laserbehandling, peeling, injeksjon eller tannbleking også! Lyset og varmen vil kunne trigge utbrudd selv om du bare har hatt utbrudd en gang for lenge siden.

    2. Bruk leppepomaden som heter Zavex. Den virker forebyggende og vil også hjelpe om du smører masse i begynnelsen av et utbrudd.
      Jeg greier meg ikke uten en Zavex i veska, i jakken og på badet 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg